Carta de Drubpön Ngawang (16-06-2018)

Avisos Carta de Drubpön Ngawang

16/06/18

Després d’una absència de dos mesos, ja sóc novament a Plouray. Durant aquests dos mesos he tingut el plaer d’acompanyar un grup a Bhutan. Aquest pelegrinatge va anar molt bé. Vam arribar a Gowahati, l’Índia, vam visitar primer l’est de Buthan, Pemagatsel, i després vam anar a Chungkar, el monestir de la meva família. Després vam anar a Tashigang i Mongar, on vam tenir la gran fortuna de trobar-nos amb l’autoritat espiritual més elevada del país, Sa Santedat el Je Khenpo. Sa Santedat ens va agraciar amb unes ensenyances precioses. També a Mongar, ens vam trobar amb un altre gran mestre, S’ Eminència Kyabje Gyaltsen Tulku Rinpoche.

Després de visitar la zona de Bumtang, ens vam dirigir a Thimphu i en el camí vam visitar el bonic temple de Punakha. Quan vam arribar a Thimphu, vam retre homenatge a Gyalwa Lorepa, que ens va impartir una ensenyança. També vam conèixer a Kyabje Namkay Nyingpo Rinpoche. Més tard vam visitar el temple de Jakpa Melen i vam acabar aquest pelegrinatge visitant la famosa Cova del Tigre de Paro Taksang, un lloc beneït per Guru Rinpoche. Aquest pelegrinatge es va desenvolupar en les millors condicions, tot va anar molt bé. Per a qui vulgui acompanyar-me en un proper viatge a Bhutan, us dono una cita d’aquí a dos anys per a un nou pelegrinatge en el qual serà inaugurat el Monestir Chungkar.

Després de deixar al grup, que va tornar a França, vaig anar al monestir Druk Sangag Choling a Darjeeling passant per Puntsoling. Vaig ser rebut al monestir per S’ Eminència Kyabje Thuksay Rinpoche. Vaig passar molt de temps amb els monjos més grans que estaven feliços de veure un altre cop. També vaig anar a la shedra de Khenpo Zigar Trinle Rinpoche. Després de passar una setmana a Darjeeling, vaig tornar a Chungkar, Bhutan. Gràcies a la generositat de molts benefactors, el treball del meu monestir ha avançat bé. Les estàtues han estat carregades i el Sertok ha estat col·locat a la teulada del monestir. Kyabje Namkay Nyingpo Rinpoche es va unir a nosaltres i durant dos dies va dirigir les cerimònies de consagració de les estàtues i el Sertok.

Després d’aquest llarg viatge a Bhutan, estic molt feliç d’haver tornat a Plouray, on he reprès les meves activitats.

Tinc bones notícies per anunciar-vos. Li vaig proposar a Sa Santedat convidar a Kyabje Gyaltsen Tulku Rinpoche perquè vingués aquest estiu a Plouray. Sa Santedat va acceptar immediatament aquesta invitació.

Així, del 15 de juliol al 15 d’agost aquest gran mestre de Mahamudra serà present a Plouray i també a Rennes i París abans de tornar a Bhutan. Per la seva salut fràgil, Kyabje Rinpoche no podrà anar a altres centres d’Europa.

S’Eminència Gyaltsen Tulku Rinpoche actualment dirigeix nou centres de retir a Bhutan, on més de mil retirants practiquen la meditació de Mahamudra i els Sis Iogues de Naropa sota la seva direcció. Amb una llarga i reconeguda experiència en tots els països de l’Himàlaia (Darjeeling, Bhutan, Sikkim, Ladakh i Tibet), S’Eminència Kyabje Gyaltsen Tulku Rinpoche és considerat un dels més grans mestres tradicionals de Mahamudra. En la seva presència realitzarem un retir de Guru Deua durant el qual Kyabje Rinpoche impartirà valuosos ensenyaments sobre Mahamudra i ens donarà la iniciació de Guru Deua.

El programa d’aquest retir us serà comunicarà en els propers dies. Us convido a venir a Plouray i aprofitar l’oportunitat de conèixer a aquest mestre autèntic excepcional.

També estic molt feliç per anunciar l’arribada de S’Eminència Kyabje Thuksay Rinpoche per a les vacances de cap d’any, i a més la vinguda de Sa Santedat el Gyalwang Drukpa l’agost de l’any vinent. Esperant aquest esdeveniment, es durà a terme al setembre al monestir de Bairoling al Nepal, les cerimònies commemoratives de l’aniversari del pas al paranirvana de S’Eminència Kyabje Zhichen Guru Bairo Rinpoche. Aniré a Katmandú per assistir a aquestes cerimònies.

Mentrestant, espero veure-us aviat a Plouray.

Us desitjo el millor. Els meus oracions us acompanyen.

Drubpon Nawang Tenzin Paksam Yongdu

Representant europeu de Sa Santedat el Gyalwang Drukpa