Visita de Vn. Dubpön Ngawang, representant del Gyalwang Drukpa a Europa

Visita de Vn. Dubpön Ngawang, representant del Gyalwang Drukpa a Europa

 

 Visita de Vn. Dubpön Ngawang, representant del Gyalwang Drukpa a Europa

 

 

 

 

 

 

 

Dia: Divendres, 9 de novembre: Conferència pública sobre “Meditació i vida diària”

Lloc: Carrer de Badia, 24, 08012 Barcelona (Barri de Gràcia, La Fontana L3 Metro)

Hora: 19h

Entrada gratuïta

 

Dies: Dissabte 10 i diumenge 11 de novembre: Curs sobre Mahamudra

Lloc: Centre Drukpa Barcelona. C de Badia 24. M Fontana L3

Hora: Dissabte, 10:15-13:30 i 16:30-19:30

Diumenge, 10:15-13:30

Inscripcions: per correu drukpa.barcelona@gmail.com o bé al centre abans de començar.

 

Mahamudra és un terme sànscrit que en tibetà es tradueix per chagya chenpo i en castellà per “gran segell” o “gran símbol”.

 

Mudra en sànscrit i chagya en tibetà significa “segell” o “símbol”. Aquesta paraula té moltes explicacions, però en general es parla de segell en el sentit de quelcom que imprimeix la seva marca sobre alguna cosa. Maha en sànscrit i chenpo en tibetà, significa “gran”.

El mahamudra fa referència a la realitat última i a la realització última, a l’estat natural: la unió d’existència i no existència. En essència és comparable a l’espai omnipresent, compassió infinita, és inexpressable, no es troba enlloc, està més enllà de tota característica referencial.

Com a pràctica o tècnica meditativa es la via de la meditació no dual. Es va desenvolupar, des de Vajradhara, amb els mahasiddhes Saraha (s.VIII), Tilopa (s.X-XI), Naropa (s.XI-XII) i Maitripa (s.XI ). Al Tibet va ser desplegada per Marpa (s.XI), Milarepa (s.XI-XII) i Gampopa (s.XI-XII). D’aquí van sorgir diferents llinatges, entre els quals, el llinatge Drukpa: a través d’Phagmo Drupa i Linchen Repa, va arribar a l’I Gyalwang Drukpa, Drogön Tsangpa Gyare, (s. XII-XIII).

En aquest curs el Vn. Drubpön Ngawang segueix el text arrel de Künkyen Pema Karpo, el IV Gyalwang Drukpa (1527-1592) – A Record of Mahamudra Instructions -.

Per dur a terme aquesta pràctica meditativa convé començar per unes pràctiques preparatòries, després establir una base ferma amb la meditació per establir la ment en la calma (tib. shi ne, scr. samatha) i arribar a la visió superior (tib. lhag tong, scr. vipasyana).