23-05 DN Les 37 pràctiques dels bodhissattves

Vn. Drubpön Ngawang: “Les 37 pràctiques dels bodhissattves” de Gyalse Thogme Zangpo. Conferència gratuïta (5 de maig). Ensenyaments (6 i 7 de maig). Presencial. Consell de Cent 382.

Gyalse Thogme Zangpo va ser un monjo i erudit nascut el 1295 a Puljung, Tibet. Per la seva realització se li va donar el nom de Thogme, el nom tibetà d’Asanga (s. IV), un dels mestres més preeminents del budisme mahayana. Va ser un mestre molt conegut i de molta reputació. Va estudiar, debatre, va ser abat, va practicar, va fer llargs recessos i va donar ensenyaments. És considerat un bodhisattva.

Es diu que va compondre 150 obres entre les quals, la més coneguda, “Les 37 pràctiques dels fills del Victoriós, els bodhisattves”, que s’estudia a tots els corrents del budisme de l’Himalaya i a tots els llinatges del Vajrayana.

Aquesta és una obra molt important que resumeix totes les pràctiques essencials del budisme del Gran Vehicle, el Mahayana, el vehicle dels bodhissattves. Tracta del comportament quotidià, de la manera de ser, pensar, parlar i actuar dels bodhisatves, dóna instruccions per transformar la ment, cultivar la bodhichita i seguir el camí dels bodhissatves. Es considera una guia pràctica per a les persones que recorren el camí al despertar complet per a benefici de tots els éssers. Kyabje Trulshik Rinpotxe va dir que “Els vuit versos de l’ensinistrament de la ment” – Lo Djong – representen una versió curta, “Les 37 pràctiques” és la versió mitjana i el Bodhicharyavatara de Shantideva, la versió extensa.

El text que utilitzarà Vn. Drubpön Ngawang estarà a la venda el dia dels ensenyaments.

Conferència: “Obrir el cor, el camí del bodhissattva

Data: Divendres 5 de maig 2023. Hora: 19:30

Lloc: Ronda Barcelona. Carrer Consell de Cent 382. (M L4 Girona, L2 Tetuan, Bus H12)

Aportació: Entrada gratuïta

Inscripció, enllaç: https://forms.gle/1ohvQFf2TMnYaEdZ7

Info: drukpa.barcelona@gmail.com

Curs: Ensenyaments sobre “Les 37 pràctiques dels bodhisattves”.

Data: Dissabte 6 i diumenge 7 de maig 2023

Hora:

Dissabte: 10:15 – 13.:0 i 16:30 – 19:30

Diumenge: 10:30 – 13:30

Aportació:  : 1/2 jornada: 25 €  // 1 jornada: 40 €  // Cap de setmana: 60 € // Socis-es: 5 € menys

Estudiants i aturats-des: 1 jornada: 20 €    Complet: 30 €

Inscripció, enllaç: https://forms.gle/1ohvQFf2TMnYaEdZ7

En enviar la inscripció apareixen les dades per fer l’aportació per transferència bancària que farà efectiva la inscripció.

Info: drukpa.barcelona@gmail.com