Ensenyances Karma i Causalitat

Ensenyances sobre “Karma i causalitat”. Curs en línia 2-3 abril 2022. Vn. Drubpön Ngawang, representant del Gyalwang Drukpa a Europa

 Karma en sànscrit i LE en tibetà significa “acció” o “acte”. Qualsevol cosa que fem, físicament, verbal o mental és karma.

Buda Shakyamuni diu: “Sé el que has fet en el passat, per allò que ets avui; per allò que fas avui, sé el que seràs en el futur”.

El karma és un aspecte molt important, sinó el més important, de la filosofia budista. És un tema profund i subtil, però alhora senzill, un ensenyament bàsic que explica el funcionament de l’univers, per això cal comprendre com funciona.

De vegades es parla de la Llei del Karma, l’encadenament de causes o resultats. Allò que viuen tots els éssers és el fruit o resultat d’una cadena de causalitats. No hi ha un ésser creador, ni déu ni buda. Cada ésser, cada persona, crea la seva pròpia vida. Som nosaltres els que creem les nostres circumstàncies i els resultats. Tot depèn de nosaltres.

La llei del karma és la base de la visió budista i distingeix el budisme d’altres tradicions espirituals.

El text sobre el qual es recolza el Vn. Drubpön Ngawang per a aquests ensenyaments és Les paraules del meu mestre perfecte de Dza Patrul Rinpoche, gran mestre del segle XIX, un dels mestres més erudits i realitzats de la seva època.

Data: Dissabte 2 i diumenge 3 d’abril 2022.

Horari de les sessions: 10.30 – 12.30 i 15:00 – 17:00.

L’ensenyança s’imparteix per vídeo – conferència a través de la plataforma Zoom.

Enllaç pre-inscripció: https://forms.gle/1Eu91zhGenxoAg3D8

En enviar la pre-inscripció apaeixen les dades per fer l’aportació per transferència bancària que farà efectiva la inscripció.

Aportació: 25 € (una jornada), 40 (complet). Socis-es: 20 € (una jornada), 35 € (complet). A l’atur i estudiants: 15 € (una jornada), 20 € (complet).

Info: drukpa.barcelona@gmail.com