Ensenyances sobre el Bardo

Ensenyances sobre el Bardo – 2 i 3 Octubre 2021

Curs en línia de Vn. Drubpön Ngawang, representant del Gyalwang Drukpa a Europa

El terme tibetà BAR DO significa “interval”, “entre dos”. Comunament podem dir que un bardo és aquesta vida i un altre bardo és la vida següent, i el període entre les dues vides és també un bardo. En particular la paraula s’usa per designar l’ interval entre la mort i el renaixement.

Hi ha diferents maneres de comptar els bardos, de vegades es presenten sis bardos: el de la vida, el del somni, el de la meditació, el de la mort, el de la veritat en si i el de l’esdevenir; de vegades se’n presenten quatre perquè els bardos de la vida, del somni i de la concentració o mediació es compta com un.

Els bardos són estats transitoris que componen el nostre cicle samsarico, la immensa majoria dels éssers passem per aquests bardos. Qualsevol que sigui la nostra circumstància, la vida s’acaba i ens arriba la mort. En la mort es deixa el cos, però no es deixa la vida. La consciència deixa el cos físic en el moment de la mort i, després de tres dies, entra en un període de 49 dies en el qual passa per diferents experiències.

Per als practicants avançats espiritualment els processos que es produeixen en el Bardo ofereixen diferents oportunitats per a l’alliberament, mentre que en el cas de la resta d’éssers, el karma de cadascú condiciona el renaixement següent.

En tots aquests bardos hi ha possibilitat d’aconseguir el despertar i deixar d’errar en el cicle de les existències o almenys renéixer com humans. Què fer?

En el curs s’utilitzarà el text Sermó de el Bardo, compost per Khewang Sangye Dorje (1569-1645), deixeble de Künkhyen Pema Karpo, el IV Gyalwang Drukpa.

Data: Dissabte 2 i diumenge 3 d’octubre 2021.

Horari de les sessions: 10.30 – 12.30 i 15:00 – 17:00.

L’ensenyança s’imparteix per vídeo – conferència a través de la plataforma Zoom.

Inscripció prèvia necessària. Una vegada feta es facilitarà l’enllaç d’accés.

Per a la inscripció contactar: drukpa.barcelona@gmail.com