Vn. Drubpön Ngawang

Vn. Drubpön NgawangEl Venerable Drubpön Ngawang Tenzin Pagsam Yongdu, és el representant oficial de Sa Santedat el Gyalwang Drukpa i del llinatge Drukpa a Europa, i dirigeix la congregació Pel Drukpay Tcheusok (Drukpa Plouray) a Bretanya – França, seu del llinatge Drukpa a Europa.

Mestre realitzat de retirs i meditació; ensenya, dirigeix retirs espirituals i aconsella els estudiants Drukpa. També vetlla pel desenvolupament del “Jardí de meditació”, una infraestructura dedicada a les persones que volen portar a terme retirs espirituals individuals de durada curta o mitjana.

Al llarg de l’any visita els diferents centres Drukpa europeus on dirigeix retirs col·lectius i aconsella els estudiants del llinatge Drukpa.

Va néixer a Chungkhar – Bhutan, els seus avantpassats van ser tots practicants excel·lents i alguns d’ells van ser mestres realitzats de dzogtxen. El seu llinatge familiar és molt conegut a Bhutan.

Sa Santedat l’anterior Dujom Rinpoche va poder veure amb anticipació que les activitats de Drubpön Ngawang serien de gran benefici per a molts éssers i va aconsellar al seu pare que el confiés a S.E. el I Thuksey Rinpoche, cosa que va fer. Sent molt jove va ingressar al monestir principal del llinatge Drukpa a Darjeeling i va passar més de 12 anys servint humilment S. E. el I Thuksey Rinpoche.

Per consell d’aquest últim va realitzar el retir de tres anys, tres mesos, tres setmanes i tres dies, i després, a petició de Sa Santedat el Gyalwang Drukpa, es va traslladar a França el 1989.

Vn. Drubpön NgawangVn. Drubpön Ngawang

 

 

 

 

 

 

 

Sa Santedat el Gyalwang Drukpa diu que “l’única manera fiable de jutjar Drubpön Ngawang és a través de l’autenticitat de la seva ètica, la seva devoció al Guru, la senzillesa de la seva manera de viure i la seva habilitat en les relacions amb els altres”.