Segon taller d’autodefensa per a dones

Segon taller d’autodefensa per a dones

Hindustan Times

2 -8-2018

Catorze monges budistes, que s’especialitzen en Kung Fu, van impartir capacitació de defensa personal a les noies locals en un taller de sis dies que va concloure en Naro Photang Hemis, dimecres.

Almenys 40 noies estudiants, en el grup d’edat de 12 a 20 anys, van participar a l’esdeveniment i van aprendre les tècniques per protegir-se.

Taller d'autodefensa per a dones

Reflexionant sobre el motiu que hi ha darrere el taller, l’executiva del programa de l’organisme organitzador, Rigzin Angmo, va dir que els incidents d’assetjament contra les dones augmenten cada dia que passa a la regió i el Kung Fu és una bona forma de protegir-nos dels mals socials.

“Des de fa molts anys, hem vist una afluència de turistes a Ladakh. Ladakh ja no és una àrea pacífica i segura. Hem vist molts crims atroços, hem vist molts abusos sexuals, l’assetjament sexual a la via pública està augmentant dia a dia. en aquest tipus de situació, crec que quan les dones tenen el poder i coneixen la defensa pròpia, poden fer-ho molt millor “, va dir Angmo.”Almenys podem tenir algun escut a sobre de nosaltres.

És per això que pensem en organitzar el taller d’autodefensa. Almenys, les noies poden sentir-se més segures en la nostra terra”, ha afegit.

Les noies que van participar en l’esdeveniment estaven encantades de formar part del taller, ja que, van admetre, que el taller els va ajudar a augmentar la seva confiança.

En parlar sobre la necessitat de realitzar aquests tallers, una de les participants, Padma Youron, va dir que la societat no és un lloc segur i que si el teu nivell de confiança és alt, llavors pots afrontar qualsevol tipus de situació.

“Durant el curs d’aprenentatge de Kung Fu, el meu nivell de confiança ha augmentat i ens han ensenyar moltes tècniques per atacar els malfactors socials. He sentir la necessitat d’aprendre Kung Fu ja que la societat no és una àrea segura i si el nivell de confiança d’una noia és baix, llavors ella no fa res per protegir-se “, va dir Youron.