Seu europea

El 1984 Sa Santedat el Gyalwang Drukpa va demanar a Khenpo Rinpoche Yeshe Chödar que vingués a França, a un lloc a prop de Mònaco, per fundar un centre de Dharma. Sota la seva direcció, un any més tard es va crear el centre de Drukpa Plouray al Morbihan – Bretanya.

El 1986, Sa Santedat va venir per primer cop a França i va beneir el centre de Plouray. Es va instituir el centre europeu del Llinatge Drukpa i li va donar el nom de “Druk Toupten Cheukor Ling”.

Sa Santedat és convidat regularment al centre de Plouray i a d’altres centres Drukpa a Europa per dirigir retirs i impartir ensenyances.

Després del retorn de Khenpo Yeshe Chödar a l’Índia, Sa Santedat va anomenar Drubpön Ngawang representant del llinatge Drukpa a Europa.

El 1994 va tenir lloc a Plouray, en presència de Sa Santedat el Gyalwang Drukpa i els seus pares, Bairo Rinpoche i Mayum La, la primera gran iniciació de Chakrasambhara.

Sota la direcció del Vn. Drubpön Ngawang Tenzin va ser erigida l’estupa de les “Portes de bona ventura”, que va ser inaugurada el 1997 amb motiu d’una gran drubtxen de Vajrakilaya, segons la tradició Drukpa de Kunkyen Pema Karpo, en presència de Sa Santedat el Gyalwang Drukpa i els seus pares.

Al desembre de 1999 el Senyor de Refugi Kyabje Trulshik Rinpoche, va beneir el centre de Plouray, i va impartir ensenyances precioses i la iniciació de Yangtik.

El 2001 el Vidyadhara Drime Rabjam Namkha Rinpoche va atorgar la iniciació de Guru Deua.

El 2003 Sa Santedat, en presència dels seus pares i el segon Kyabje Thuksey Rinpoche va inaugurar la gran sala d’ensenyances. En aquesta ocasió va tenir lloc un segon drubtxen de Vajrakilaya. Uns sis-cents estudiants i deixebles de Sa Santedat van assistir a aquest gran esdeveniment espiritual.

Al maig de 2004 el centre Drukpa Plouray va ser reconegut oficialment com a congregació religiosa pel govern francès. Sa Santedat va donar el nom de “Pel Drukpay Tcheutsok” a la nova congregació.

Des de 1999, molts mestres han anat al centre de Drukpa Plouray per impartir ensenyances: Kyabje Trulshik Rinpoche, Gyalwa Dokhampa, Kyabje Chögön Rinpoche Jetsünma Tenzin Palmo, i més recentment Kyabje Thuksey Rinpoche.

El 2008, el Dalai Lama també va anar a Plouray durant la seva visita a França.

L’agost de 2012 va tenir lloc la cloenda mundial de la celebració dels 800 anys d’herència espiritual del Llinatge Drukpa. En aquesta ocasió, Sa Santedat el Gyalwang Drukpa va ser acompanyat per 30 monges de la comunitat Druk Gawa Khilwa (Katmandú, Nepal) i 30 monjos del monestir Druk Sangag Choeling (Darjeeling, Índia). Recentment, en 2017, Sa Santedat, acompanyat per monges i monjos ha dirigit els rituals i impartit ensenyances amb motiu de la gran cerimònia que ha tingut lloc per celebrar el mil·lenari del gran mahasddha Naropa.

El centre Drukpa Plouray consta de: una estupa, un gran temple, l’anomenat “Jardí de meditació” composat per casetes per a retirs, un gran molí de pregàries i el Lama Lhakang que alberga més de 300 estàtues dels mestres del llinatge Drukpa.

És una gran fortuna per a estudiants i deixebles que hi hagi aquest lloc de Drukpa Plouray, seu europea del llinatge, on es reben al llarg dels anys moltes ensenyances de Sa Santedat el Gyalwang Drukpa i d’altres grans mestres, la major part del llinatge Drukpa.

 

Seu europea 01

Seu europea 02

 

 

 

 

 

 

 

 

Seu europea 03Seu europea 04