Carta DN 21-05-21

Visita de Vn. Dubpön Ngawang, representant del Gyalwang Drukpa a Europa

 

Estimats amics i amigues del Dharma.

 

L’epidèmia Covid ha causat un gran patiment a molts éssers humans a tot el món. Fins i tot avui en dia, la situació sanitària està lluny d’estar sota control.

 

Encara que podem veure una millora en la majoria dels països occidentals, amb l’arribada de les primeres vacunes, la situació segueix sent crítica en molts països amb gran població, com l’Índia.

 

Per la meva banda, he estat confinat a Plouray durant 15 mesos. Per a mi aquesta situació no té només aspectes negatius, tot el contrari. A través de la meva pràctica he pogut transformar les circumstàncies adverses en condicions favorables i aquest període de confinament finalment ha estat una oportunitat excepcional a nivell espiritual. He dedicat tot aquest temps, tots els dies, a escoltar i estudiar els ensenyaments del preciós Dharma, així com a posar-les en pràctica.

 

Diàriament, durant aquests 15 mesos de confinament, he assistit a nombrosos fòrums de discussió als quals assisteixen més de 160 Lames del llinatge Drukpa. També he pogut escoltar ensenyaments molt profunds donats pels més grans Khenpos del llinatge, particularment Khenchen Wanchuk Dorje.

 

A través d’aquesta activitat d’escoltar i contemplar els ensenyaments, crec que he aconseguit grans avenços en la comprensió d’alguns dels punts filosòfics més subtils.

 

Durant els últims 15 mesos, gràcies a l’streaming, he donat ensenyaments totes les tardes a les que heu assistit molts i moltes de vosaltres, així he pogut compartir-vos la meva experiència i els meus coneixements filosòfics. Espero, des del fons del meu cor, que tot això us sigui beneficiós.

També he aprofitat aquest període de confinament per cuidar la meva salut. No ha passat un dia en què no m’hagi obligat, al menys durant una hora o el temps que fos, a fer una passejada pel bosc de Centre.

 

Sa Santedat i S’Eminència Kyabje Thuksey Rinpoche m’han trucat regularment per donar-me suport i animar-me durant aquest confinament.

 

Visc a França des de fa més de 31 anys gràcies al suport de Sa Santedat, però també gràcies al suport dels membres occidentals, en particular els de Drukpa Plouray. Estic perfectament integrat molt feliç i plenament satisfet.

 

La diligència i la regularitat són qualitats essencials per a un practicant genuí. En els últims 15 mesos, no m’he perdut ni una sola pràctica matutina ni vespertina al temple. Per tant, crec que he utilitzat la meva preciosa existència humana de la millor manera i en ser útil per a tots els éssers.

 

Sóc optimista, penso que la situació sanitària estarà definitivament sota control en les pròximes setmanes a França. Així, el centre podrà finalment tornar a l’activitat normal, en particular amb la represa dels retirs previstos en el programa anual.

 

També espero tenir aviat l’oportunitat de viatjar novament i així tenir la gran alegria de trobar-me amb vosaltres en els diferents centres Drukpa a Europa.

 

Sa Santedat i les monges del monestir de Druk Amitabha també estan encara confinades.

 

Desitjo que l’epidèmia a l’Índia, el Nepal i la resta del món es controli ràpidament perquè Sa Santedat pugui viatjar una vegada més per tot el món per a desplegar la seva activitat desperta.

 

En aquesta perspectiva, desitjo que Sa Santedat ens concedeixi la gràcia de la seva vinguda a Plouray a l’estiu de 2022.

 

Mentrestant, us insto a que feu tot el possible per dedicar-vos a escoltar, reflexionar i meditar el preciós Dharma.

 

També us convido des del fons del meu cor a continuar fent pregàries per la llarga vida de Sa Santedat, Ses Eminències Kyabje Thuksey Rinpoche i Gyalwa Dokampa, per tots els tulkus i Lames del preciós Llinatge Drukpa, així com per la longevitat de tots, monjos i monges, i tots els practicants del Dharma arreu del món.

 

Drubpön Nawang Tenzin Pagsam Yongdu.