Les “Monges de Kung Fu” – “Kung Fu Nuns”

Buddhistdoor Global

21-11-2017

Les “Monges de Kung Fu” – “Kung Fu Nuns” – aborden la importància de la defensa personal i l’empoderament a la conferència de Londres

Per Anne Wisman

Dues de les “Monges de Kung Fu” de la comunitat monàstica Drupka a l’Himàlaia van visitar la setmana passada Londres per exposar les seves habilitats a la Trust Conference  – Conferència de la Confiança – de la Fundació Thomson Reuters, que se centra a l’esclavitud moderna i l’enfortiment de les dones. A més d’una demostració de Kung Fu, les monges van parlar sobre la importància de les habilitats d’autodefensa com a mitjà per donar poder a les dones enmig d’informes creixents de delictes sexuals a la regió de l’Himàlaia socialment conservadora.

Les monges van rebre el seu famós àlies després que Sa Santedat el Gyalwang Drupka va decidir introduir l’art marcial xinès a la comunitat de monges el 2008. Segons els codis de conducta monàstics, les monges no poden participar en cap tipus d’activitat física, i menys encara les arts marcials. El Gyalwang Drupka creu que el Kung Fu pot ensenyar a les monges a defensar-se i, alhora, ajudar-les a millorar la seva concentració, la seva disciplina i la seva confiança en una societat orientada pel masclisme i en una tradició religiosa massa sovint patriarcal.

Inspirat per la seva mare, el Gyalwang Drupka és un advocat actiu de la igualtat de gènere i ha donat rols de lideratge a les monges mentre les encoratja a estudiar quelcom més que només les ensenyances budistes. Les monges practiquen Kung Fu tots els dies, juntament amb la seva normal rutina monàstica, i algunes opten per estudiar també altres professions, per exemple, algunes monges s’han fet electricistes i lampistes.

Les monges de Kung fuLes monges de Kung fuLes monges de Kung fu

“Algunes persones fan comentaris; diuen que hauríem de seure, resar i meditar “, va dir Jigme Wangchuk Lhamo, de 19 anys, una de les monges que va visitar Londres per mostrar les seves habilitats a l’escenari. “Però el deure d’una monja és més que tot això. Hem de millorar la societat i fer el bé per als altres “(Fundació Thompson Reuters)

A l’agost, les monges van organitzar el seu primer taller públic d’autodefensa per a dones a Ladakh, al nord de l’Índia. Al voltant d’un centenar de dones de 13 a 28 anys van participar en un taller d’una setmana, que tenia un rigorós horari diari. Les participants van aprendre a defensar-se quan són atacades, com reaccionar davant d’agressions sexuals i sobre altres aspectes de la capacitació femenina, com ara la salut de les dones, la carrera professional i l’empoderament social.

“Ha estat dur i tot el cos em fa mal, però les monges han estat molt inspiradores. Totes les noies han d’aprendre Kung Fu “, va dir Tsering Yangchen, una assistent de 23 anys al taller de l’agost. “Sovint em trobo incòmoda al mercat, ja que hi ha nois que estan per allí mirant, xiulant i dient bestieses. Sempre he dubtat a dir-los res, però ara em sento molt més segura de parlar i fins i tot de protegir-me si he de fer-ho “(Reuters).

Les dades oficials de l’Oficina Nacional de Registre Criminal de l’Índia indiquen que al 2015 es van registrar 34.651 violacions i 82.422 casos d’assetjament, agressió i altres tipus de violència contra les dones. No obstant això, a causa de l’estigmatització i la vergonya social, moltes dones no denuncien aquests atacs a la policia, i els activistes diuen que aquestes xifres subestimen en gran mesura els veritables nombres.

“Les noies s’enfronten a problemes quan surten i, especialment a la nit, no volen sortir soles”, va dir Wangchuk. “El Kung Fu pot ajudar-les. . . El Kung Fu et dóna confiança, et fa sentir segura” (Fundació Thompson Reuters)

Provinents de comunitats monàstiques budistes de l’Himàlaia, la majoria de les monges viuen i entrenen al monestir de monges de la Muntanya Druk Amitabha a Kathmandu, Nepal, i a comunitats més petites amb seu a Ladakh i Nova Delhi.

Les monges són conegudes per defensar la igualtat de gènere i la vida sostenible. Als últims anys, han cridat l’atenció sobre el tràfic de persones a la regió i l’amenaça de l’escalfament global recorrent amb bicicleta milers de quilòmetres en llargues peregrinacions a sobre de dues rodes. Després dels terratrèmols de Nepal el 2015, les monges es van negar a ser evacuades i es van proposar d’ajudar els pobles afectats de la regió.

Després del terratrèmol, les monges van escoltar històries de nenes i dones que estaven sent traficades per la frontera cap a l’Índia. “Va ser terrible. La gent venia a les seves germanes, filles i fins i tot mares només per tenir diners per reconstruir les seves llars “, va dir Wangchuk als delegats a la conferència. “Alguns homes només veuen les nenes com un munt de diners…, però hem de canviar això i ajudar a promoure la igualtat. A Sa Santedat li agrada encoratjar les noies. Diu que no hi pot haver pau mundial a menys que tots siguem iguals “(Fundació Thompson Reuters).

Par saber més:

Buddhist “Kung Fu” nuns show London how they fight sexual predators (Thompson Reuters Foundation)

In London, Buddhist kung fu nuns show how they are teaching Indian woman to fight off sexual predators (South China Morning Post)

Kung Fu nuns strike back at rising sex attacks on women in India (Reuters)

In the Himalayas, Kung Fu Nuns Teach Young Women How to Defend Themselves (NBC News)

Kung Fu Nuns (Facebook)