Des del fons del meu cor

Des del fons del meu cor

29 – 05- 2011

Per S.S. el Gyalwang Drukpa

Publicat originàriament a NEWS, www.drukpa.org

Tant si es creu com si no, quan has conegut un gran guru autèntic i il·luminat i quan ets capaç d’utilitzar la teva vida per practicar honestament pel bé de tots els éssers, la teva vida és veritablement una joia que compleix rots els desitjos. El Guru ho cuidarà tot, ell o ella és a tot arreu i et cuida en el sentit espiritual i mundà, sempre que tinguis una confiança total en el teu guru.

Lamentablement, fins i tot després d’haver conegut el Guru amb les qualitats més il·luminades o un que és completament il·luminat com Vajradhara, la majoria de nosaltres no som tan afortunats de poder comprendre, adonar-nos i valorar aquesta estranya i bona connexió. El Guru pot enviar dificultats i posar-vos en una situació que pot semblar impossible o ridícula, però si realitzeu totes les instruccions, no importa si són estúpides, impensables o il·lògiques, tot sembla funcionar molt bé. Hi ha obstacles, però d’alguna manera podreu passar-hi de través, de vegades amb lesions petites, de vegades sense esgarrapades. Però sempre seràs una persona millor. Si Marpa no li hagués creat moltes dificultats a Milarepa, no s’hauria il·luminat, tot el seu karma negatiu per matar els seus enemics no hauria estat purificat. De cap manera! Però si Marpa estigués aquí avui, donant-nos el mateix tipus de formació, crec que no quedaria cap estudiant, cap seguidor ni cap devot, no tindria ningú a qui transmetre el llinatge.

De vegades penso que no sóc un gran practicant d’aquest tipus. Tinc moltes caigudes i no em sembla que compleixi els desitjos dels meus gurus en termes de la meva pràctica i les meves activitats per beneficiar a tots els éssers humans, ja que, com moltes persones avui dia, tinc tot tipus de prioritats. Tinc la sort que he conegut alguns dels gurus del darrer segle i de l’actual. Encara n’hi ha alguns, que em guien activament per adonar-me de la naturalesa de la meva ment.

Com us ho vaig dir l’última vegada, estava una vegada en un retir relativament curt. Just quan estava a punt d’acabar amb el retir, cap a les 3 de la tarda, el meu assistent va trucar a la meva porta dient que l’assistent del meu Guru havia portat una kata per a mi. Vaig  mantenir aquest retir com un assumpte privat, així que, tret dels meus assistents, ningú sabia que estava en retir, la majoria de la gent pensava que no era a la ciutat. Era impossible que el meu Guru i el seu seguici ho sabessin, tret que tinguessin un circuit tancat de televisió al meu voltant. Tot i que aquest retir va tenia un compromís de temps, jo no en vaig fer cap seguiment. Després que l’assistent del meu Guru arribés aquell dia a les 3 de la tarda per entregar-me la kata, em vaig adonar que era l’hora exacta en què el meu compromís de retir acabava de finalitzar.

Això demostra que tots els gurus il·lustrats tenen la ment omniscient que funciona com un circuit tancat de televisió actual, que ens segueix a tot arreu i això vol dir que si hi tenim una confiança total, sempre que necessitem la seva atenció i la seva ajuda, hi són. Lama Khyenno!

Vaig anar immediatament a retre homenatge al meu estimat guru que no havia estat gaire bé durant un temps. Quan em va trobar amb ell, literalment va saltar d’alegria i estava tan emocionat de veure’m. No l’havia vist perquè temia molestar la seva pau. Per descomptat, no hem de connectar-nos físicament, tenim les nostres pròpies formes de comunicar-nos. Però veure la seva presència física em va emocionar molt, sobretot m’estava donant les gràcies per fer un gran treball, fins i tot abans de poder dir-li que havia estat en retir. Això significa que si un deixeble fa una pràctica eficaç amb una motivació pura per beneficiar tots els éssers, el Guru ho sap i ho rep com una gran felicitat que compleix tots els desitjos. Què més pot demanar un deixeble, que no sigui complaure el seu Guru d’aquesta manera? Això ha de passar de manera natural i absolutament sense cap expectativa, sense cap tipus de fabricació. En qualsevol tipus de pràctica espiritual, si teniu algun dubte, esperança, esperança i por, això crearà grans obstacles en la vostra vida. Jo mateix he perdut moltes d’aquestes grans oportunitats a causa de l’esperança i la por. És per això que el Buda diu que l’ofrena més gran és l’oferiment de la vostra pròpia pràctica i la vostra il·luminació. Les llàgrimes em van sortir quan vaig veure que el meu Guru era tan feliç i estava agraït pel petit retir que havia acabat.

2 Des del fons del meu corL’assistent del meu Gurú em va dir que el meu Gurú no havia somrigut ni rigut durant molt de temps, potser per la seva salut fràgil. Em va agrair per venir a veure el nostre Guru i fer-lo tan feliç. Realment desitjo poder fer molt més del que faig ara. Els que som afortunats d’haver conegut els veritables gurus il·luminats no hem de malgastar la nostra vida.

 

 

Cada vegada que observo els canals de National Geographic o Discovery, especialment quan mostren la cadena alimentària d’un tipus d’animals que maten d’altres animals, realment sento que som molt afortunats de tenir aquest cos humà. Els lleons, els tigres, els cocodrils, les piranyes i totes les espècies depredadores no tenen el nostre privilegi com a éssers humans per comprendre la llei universal del karma, de manera que sempre són arrossegats pels seus hàbits de matar o els seus hàbits insensats. Alguns animals com les zebres i elefants han de migrar de nord a sud, i cada vegada que han de creuar un riu ple de cocodrils, molts perden la seva vida mentre travessen el riu, però l’any vinent, tornen a fer el mateix per les tendències habituals, diria. Les històries tristes se succeeixen una vegada i una altra, la cadena no es pot trencar, perquè els animals, pobres, no tenen solució per aturar aquesta existència cíclica.

Nosaltres, com a éssers humans, tenim la intel·ligència i la funció cognitiva per comprendre la llei universal del karma, per aturar aquesta existència cíclica i arribar a estar il·luminat, especialment aquells que tenim les grans oportunitats de conèixer molts mestres espirituals meravellosos i honestos que sacrifiquen el seu propi confort per venir al nostre món per ensenyar-nos. Alguns de nosaltres som tractats de manera molt suau, alguns de nosaltres de manera molt dur, però tots tenim aquesta ÜNICA oportunitat en AQUESTA MATEIXA VIDA.

Estic compartint això amb vosaltres com a part de la meva petita experiència. Per posar fi a aquest missatge, faig una gran súplica a tots els gurus il·luminats d’aquest univers des del fons del meu cor, que visquin molts anys, feliços i amb salut.

1 Des del fons del meu cor